
სურსათის უვნებლობა
მეტი ნდობა – მეტი მომხმარებელი
სურსათის უვნებლობა მნიშვნელოვანი გამოწვევაა ბიზნესისთვის, რომელიც საკვების წარმოებას, გადამუშავებას, ტრანსპორტირებას ან შენახვას უზრუნველყოფს.
სურსათის უვნებლობის სისტემის მართვის სირთულეები სერიოზულ საფრთხეს უქმნის როგორც მომხმარებლის ჯანმრთელობას, ისე ბიზნესის რეპუტაციას. COS-ის გუნდი გთავაზობთ სურსათის უვნებლობის დანერგვის სრულ მომსახურებას, რომელიც დაგეხმარებათ თქვენი საქმიანობა გახადოთ ქართულ კანონმდებლობასთან და საერთაშორისო სტანდარტებთან შესაბამისი.
როგორ გეხმარებით:
ჩავატარებთ სურსათის უვნებლობის გენერალურ აუდიტს
- შევაფასებთ ობიექტის საწარმოო და ზოგად ჰიგიენურ პირობებს.
- შევამოწმებთ დოკუმენტაციას და განვსაზღვრავთ საჭიროებებს.
- გავცემთ რეკომენდაციებს პროცესების გასაუმჯობესებლად.
დავნერგავთ კანონმდებლობასთან შესაბამის HACCP სისტემას
- შევადგენთ სურსათის უვნებლობის სისტემის (HACCP) დოკუმენტირებულ პროცედურებს, ინსტრუქციებსა და სამუშაო ფორმებს;
- შევათანხმებთ შემუშავებულ სისტემას დასამტკიცებლად და ვუზრუნველყოფთ ორგანიზაციის ბიზნეს პროცესებში დანერგვას.
ჩავატარებთ ტრენინგებს გუნდის წევრებისთვის
- ვუზრუნველყოფთ სწავლებას პერსონალისთვის, რათა მათ შეძლონ HACCP-ის სტანდარტების დაცვა და დანერგილი სისტემის ეფექტურად გამოყენება;
სწავლება მოიცავს:
- სურსათის, ცხოველის საკვების, ჰიგიენის საკითხებს;
- საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო წერტილების (HACCP) პრინციპებზე დაფუძნებულ სისტემასთან დაკავშირებულ საკითხებს.
- ტრენინგის დასრულების შემდეგ გავცემთ სერთიფიკატს.
ჩავატარებთ პერიოდულ მონიტორინგს
- გავცემთ ბიზნესის სპეციფიკისთვის შესაბამის, ინდივიდუალურ რეკომენდაციებს;
- საჭიროების შემთხვევაში, შუამდგომლობას გაგიწევთ საზედამხედველო ორგანოსთან.